Context

Contextul care a generat necesitatea proiectului si a acestui tip de masuri este criza fortei de munca din Romania la nivelul intregii tari, care manifesta si una dintre cele mai mici rate ale ocuparii din UE. Nevoile identificate in ceea ce priveste grupul tinta sunt cresterea nivelului de pregatire in vederea obtinerii unui loc de munca si materializarea ideilor de afaceri prin initierea unei activitati independente in concordanta cu potentialul antreprenorial al zonei.

Proiectul se va desfasura in regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia si va lua in considerare prioritatile de dezvoltare identificate in cadrul Planului Regional de Actiune pentru Ocupare si Incluziune Sociala. Obiectivele si activitatile proiectului contribuie la solutionarea necesitatilor specifice grupului tinta prin promovarea antreprenoriala in vederea cresterii abilitatii persoanelor de a materializa idei de afaceri. Aceasta include creativitate, inovatie si capacitatea de a-si asuma riscul, precum si abilitatea de a planifica si gestiona proiecte cu scopul de a-si atinge obiectivele.

Importanta acestui proiect consta in a face din antreprenoriat o optiune de cariera pentru fiecare, prin utilizarea unei solutii integrate, alcatuita atat din module teoretice cat si practice, care sa dezvolte competente antreprenoriale si generarea de alternative economice si sociale. Se doreste imbunatatirea statutului economic al somerilor intr-o zona aflata in faza incipienta in exploatarea unui mare potential turistic, mestesugaresc, piscicol, zootehnic.